Sunrooms® – Dé expert in het maken van overkappingen op maat!

4.5 van 4 beoordelingen

Sunrooms® is de producent van overkappingen voor woningen. Zij leveren overkappingen van zeer hoge kwaliteit, bestaande uit duurzame materialen. De overkappingen bestaan uit doe-het-zelf pakketten. Zo is de eindgebruiker in staat om de overkapping zelf in elkaar te zetten, door middel van de uitgebreide handleidingen die bij alle overkappingen worden geleverd. De dealers waar Sunrooms® aan levert, bieden ook eventueel montage aan, mocht de eindgebruiker er zelf niet uitkomen.

Constructie
De aluminium constructies (frame) van de overkappingen krijgen een duurzame coating, zodat ze bestendig zijn tegen alle weersinvloeden en de klant er lang plezier van heeft. Het frame is standaard leverbaar in drie verschillende kleuren:

 • RAL 9001 crème wit
 • RAL 7016M antraciet structuurlak
 • RAL 9016 verkeerswit

Als een klant graag een andere RAL kleur wilt, dan is dit mogelijk tegen een meerprijs. Dan kan Sunrooms®  het frame in een andere kleur leveren.

Dak
Sunrooms® levert glazen daken of van polycarbonaat. Een polycarbonaat dak heeft een dikte van 16mm en heeft een stevige structuur. De dakplaten van polycarbonaat kunnen geleverd worden in drie kleuren:

 • Opaal/melkwit
 • Helder/transparant
 • IQ Relax/warmtewerend opaal

De platen van polycarbonaat zijn onbreekbaar en daardoor ook bestendig tegen alle weersinvloeden. Zo zit de klant lekker droog in de aluminium overkapping. Voor een wat meer chique uitstraling leveren zij ook glazen daken, dit zorg voor een volledig vrije zicht naar buiten. Het is gehard en gelaagd glas van 8.7mm dik. Er zijn hier standaard maten voor, maar kan uiteraard ook op maat gemaakt worden.

Schuifdeuren
Om de overkapping echt af te maken, levert Sunrooms®  ook glazen schuifdeuren. Dit is voor de klant zowel een mooie als zeer praktische toevoeging. De schuifdeuren zijn helder, waardoor ze niet opvallen op een vervelende manier en de klant nog een prachtig uitzicht heeft als de overkapping is gesloten. Zo heeft de klant de keuze om wat warmer en windvrij buiten te zitten.
De panelen bestaan uit gehard glas van 10mm dik. Bij de schuifdeuren wordt een aluminium rail geleverd, waarbij gekozen kan worden uit een verzonken of gelijkvloerse rail.

De terrasoverkappingen van Sunrooms® bieden klanten de mogelijkheid om zowel in de zomermaanden als wintermaanden van de tuin te genieten. Zij zorgen dat de klant niet afhankelijk is van de seizoenen!

7 beoordelingen van “Sunrooms® – Dé expert in het maken van overkappingen op maat!

 1. Beoordeling 5

  Nog altijd de juiste keuze!
  Ruim 12 jaar geleden hebben wij een overkapping van Sunrooms laten plaatsen door een installatiebedrijf. We zijn daar vanaf dag 1 heel blij mee geweest, het levert ons grote gezin veel plezier op en is gewoon heel praktisch voor de dagelijkse dingen, zoals schoenen buiten laten staan, etc.
  De overkapping was destijds een keuze op basis van looks en prijs\kwaliteit. Het is een witte overkapping, en die is eigenlijk best goed schoon te houden, alles zit goed in de lak. Ook de dakplaten hebben eigenlijk niets geleden in al die jaren, als je ze maar 1x per jaar schoonmaakt.
  Nu 12 jaar later, waren de dak- en muurrubbers toch wat onderhevig aan slijtage, niet gek omdat ze gewoon altijd in weer en wind staan. Na contact met de service van Sunrooms bleek alles nog netjes leverbaar, binnen enkele dagen ontvingen we de juiste rubbers. Samen met mijn zoon hebben we een hele leuke klus-middag gehad met het vervangen van de rubbers, dat was echt uitstekend zelf te doen. Eenvoudig los te halen, en eenvoudig terug te plaatsen. Ontzettend fijn dat na al die jaren deze onderdelen nog steeds leverbaar zijn, dat zegt genoeg over de kwaliteit en duurzaamheid van deze overkapping, en over de leverancier zelf.

 2. Beoordeling 3.5

  Wij hebben in 2009 een terrasoverkapping gekocht bij sunrooms, een zelfbouwsysteem van wit gespoten aluminium profielen en dubbelwandige 16 mm. lichtdoorlatende dakplaten opaalkleurig.
  Wij hebben al jaren plezier van deze overkapping en kunnen wij vroeg in het najaar al buiten droog zitten en in het najaar wat langer buiten zitten.
  De profielen en dakplaten blijven mooi, maar moet natuurlijk van tijd tot tijd worden schoongewassen.

 3. Beoordeling 5

  We hebben 2 jaar geleden voor de keuze gestaan om ons huis uit te bouwen. Dit zou een erg ingrijpende en dure verbouwing worden. Tijdens orienteren voor andere opties kwam ik op de overkappingen van SunRooms. Al snel hebben we de keuze gemaakt voor een overkapping van 7 meter breed en 3 meter diep. We hebben meteen gekozen voor een glazen dak én voor glazen schuifdeuren. Ook hebben we meteen gekozen om lampjes te plaatsen, dit laatste is een erg mooie toevoeging!
  We zijn te spreken over de (erg) goede kwaliteit-prijs verhouding. De overkapping “voelde” goed en stevig aan. De glazen ruiten worden niet heel snel vuil, al zorg ik dat ik minimaal 1 keer per maand de ruiten schoonmaak.
  Al met al genieten we ondertussen, al twee jaar, elke dag weer van de mooie overkapping.

  De glazen schuifdeuren zijn echt enorm fijn trouwens. Deze deuren zorgen er goed voor dat de wind buiten blijft. In deze tijd van het jaar is de temperatuur in de overkapping natuurlijk niet heel hoog, de gevoelstemperatuur is wel hoger dan buiten de overkapping.

  Service is erg goed te noemen. Op de mail word snel gereageerd en er word goed geluisterd naar mij als klant.

  Wanneer het weer wat zonniger zal worden, dan zorg ik voor een foto van onze overkapping.

 4. Beoordeling 4.5

  Afdak achter het huis vernieuwen! Het is 2009 en je kijkt rond op internet en daar zie je in een keer Epolin.nl staan. Dus kijken en zie dat is nou net wat wij toen nodig hadden. Gebeld en ze hebbenaanbieding gemaakt. ( Betrof aluminium rails en leggers, polycarbonaat plaat, rubberenafdichtingen en bevestigingsmateriaal.) Goedgekeurd en ze hebben deze order bij ons thuis gebracht. Daar was een goede handleiding bij en alles is prima voor elkaar gekomen en nu nog genieten wij van onze afdak, dat als je daar aan gewent bent, deze niet meer kunt missen.
  Het contact bij de bouw en hoe en zo was altijd perfect.
  Nu na 11 jaar, 2020, komen er dingen van de slijtage, door de weersomstandigheden, aan de afdichting van de rubbers. Zowel aan de muurzijde als op de rails die dwars over het afdak lopen. Na een mailtje blijkt Epolin inmiddels Sunrooms.nl geheten dat de rubbers er nog steeds zijn. Dat toont toch wel van een klasse product dat na zoveel jaren Epolin, Sunrooms deze nog in voorraad heeft.
  Gespoten aluminium delen zitten nog perfect in de verf. Het lijkt dus toch dat de keuze die wij toen gemaakt de juiste is geweest!
  Grote pluim voor Sunrooms overkappingen! Prima!

  Frits en Annie Worm
  Brummen.

 5. Beoordeling 5

  Vorig jaar heb ik een stalen carport naar eigen ontwerp laten maken. Voor de bovenzijde heb ik materialen van Sunrooms gebruikt. Polycarbonaatplaten en bevestigings- en koppelprofielen.
  Het grote voordeel van de Sunrooms profielen is dat ze zeer robuust zijn uitgevoerd. Dus geen kunststof maar aluminium voorzien van speciale UV bestendige rubberen strips. Perfect waterdicht.
  Verder viel het vriendelijke persoonlijke contact met de medewerker van Sunrooms op. Er is meegedacht hoe ik de constructie het best kon afdekken.
  Mark

 6. Geniet nog steeds bijna dagelijks van onze mooie overkapping van Sunrooms!
  Is na 7 jaar nog prima. Niet verkleurd, platen zijn niet van nieuw te onderscheiden. Alleen een rubber strip heeft de tand des tijds niet doorstaan! Nieuw rubber besteld en gemonteerd.
  Super service van sunrooms!
  Bedankt.

 7. Wij hebben in 2010 een terrasoverkapping van 250x506cm gekocht bij Sunrooms in Nunspeet. Daar hebben wij al jaren veel plezier van de overkapping bestaat uit mooie sterke profielen die onderhoudsvrij zijn en ook de laklaag is nog perfect.Wij hebben het ervaren als een zeer goed kwaliteit product die we iedereen kunnen aan bevelen en ook de service bij Sunrooms is in goede handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *